Toeslagen affaire

In overleg met een maatschappelijk werker, werkzaam in het “project” begeleiding van slachtoffers van de toeslagen affaire, hebben wij een specifieke aanpak voor financieel advies voor deze slachtoffers ontwikkeld.

De “problematiek” is simpel samen te vatten:

Vanuit een situatie van financiële malaise met (problematische) schulden en tekorten komt er plotseling een situatie waarin
€ 30.000,- beschikbaar is en de schuldenlast mogelijk is verminderd. Dat klinkt eenvoudig, maar hoe ga je met die situatie om, zonder dat die € 30.000,- binnen de kortste keren is “verdwenen”? Welke doelen kun je stellen en bereiken? Hoe houd je de financiën onder controle?

Onze aanpak is vanzelfsprekend maatwerk.

Na een uitgebreide intake, waarin naast het verzamelen van financiële informatie, vooral wordt besproken welke doelen er nagestreefd zullen gaan worden. Vervolgens maken we een financiële planning, gericht op die doelen (en gebaseerd op de financiële informatie).

In een tweede gesprek wordt deze financiële planning besproken en worden definitieve keuzes gemaakt. Daarnaast wordt er een methodiek uitgelegd, hoe de inkomsten en uitgaven onder controle te houden.

Daarna kijken we samen elk kwartaal of de financiën nog op koers zijn voor de gestelde doelen.

Tenslotte helpen wij bij de jaarlijkse belasting aangifte.

Planning en tarieven:

Voor het opstellen van de financiële planning en ondersteuning bij belasting aangifte rekenen wij ons normale financieel advies tarief,
€ 85,- per uur. Voor de inventariserende gesprekken en het op koers houden van de financiën rekenen wij ons boekhoud tarief van € 40,- per uur.

De gesprekken voor de financiële planning zullen samen 1½ tot 2 uur kosten en het uitwerken van de financiële planning zal naar verwachting 1 a 1½ uur vergen.

De kwartaal gesprekken zullen inclusief voorbereiding, indien de methodiek voor onder controle houden is gevolgd, ± ½ uur kosten, terwijl belasting aangifte waarschijnlijk in 1 uur is af te ronden.

De eenmalige kosten zijn ± € 150 tot € 225.

De kwartaalkosten liggen op ± € 20

De kosten voor de jaarlijkse aangifte ± € 85,-

Omdat er sprake is van maatwerk is de planning sterk afhankelijk van de situatie. Afwijkingen van deze planning zullen vooraf worden besproken met de client.
Alle genoemde tarieven op deze website zijn exclusief 21 % BTW.

Contactinformatie

Bosdrift 16
1215AL Hilversum

Gerben Oort: 06 123 32 987

Frans Oort: 06 20 41 41 91

info@debieenoort.nl